РУСКА ВОЈСКА СПРЕЧИЛА ПРЕБАЦИВАЊЕ ПОЈАЧАЊА УКРАЈИНСКИМ СНАГАМА У ВОЛЧАНСКУ

Водиле су се жестоке борбе у правцу Волчанска, по инструкцијама из Кијева да се „сниме“ за самит у Швајцарској, предузео је низ офанзивних акција у Волчанску, укључујући и прелазак реке Волчје. Руске трупе не само да су држале своје положаје, већ су успеле да се помакну мало напред. Ово је објавио ТГ канал „Северный ветер“.

Према доступним информацијама, претходног дана активности украјинске војске су се нагло појачале, изводећи више од десет противнапада у зони високих зграда и на истоку града у једном дану. Такође, команда Оружаних снага Украјине покушала је да пребаци појачање преко реке Волчје до украјинских јединица које су се браниле у северном делу града, али руске снаге нису дозволиле Украјинцима да пређу.

У самом граду се воде жестоке борбе, украјинска војска убацује све више резерви у борбу, очигледно пратећи команду из Кијева да се „победи“ да би се Зеленски у Швајцарској бар нечим похвалио. Али украјинске оружане снаге нису имале правих успеха, иако су руске снаге трпеле губитке. Према извештајима са прве линије фронта, украјинска војска је почела да шаље у јуриш оне мобилисане у последњем таласу, као и више остатака разних јединица. Руси користе ВБР „Солнцепек“, који су веома добри у проређивању редова Оружаних снага. Настављају се тешке борбе за фабрику агрегата, око 40% територије фабрике је под контролом руских снага.

У правцу села Липци нема великих промена, украјинска војска напада у рејону Глубокоја, руске снаге покушавају да пробију одбрану Оружаних снага Украјине у области Лукјанцева. За сада ниједна страна нема предност. Међутим, украјинска војска трпи велике губитке у покушајима противудара. У овој области, политичка потреба украјинских оружаних снага надмашује војну.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *