ЈУРИШНИЦИ РУСКЕ ВОЈСКЕ ЗАУЗЕЛИ ФАБРИКУ АГРЕГАТА У ВОЛЧАНСКУ, БОРБЕ СЕ ДАЉЕ НАСТАВЉАЈУ

Јединице руске ОГ„Север“, настављајући офанзиву, успеле су да побољшају своје положаје у Волчанску, а украјинске снаге пребацује додатне резерве на овај правац. Ово су објавили руски ТГ канал.

Према последњим подацима од среде ујутру, 5. јуна 2024. године, руске трупе настављају напредовање у два правца у области Харкова. Главне борбе се воде у рејону Волчанска и у самом граду, у рејону Липца влада релативно затишје, где украјинске снаге , после низа неуспешних контранапада, шаљу нове резерве, очигледно последње, пошто је реч о јединицама 1004. одвојеног безбедносно-сервисног батаљона.

На волчанском правцу се воде жестоке борбе, украјинске снаге у свакој прилици иду у контранапад, покушавајући да поврате изгубљене положаје. Против руских јединица делују елитне и специјалне јединице Главне обавештајне управе, у граду је мало обичних мобилисаних војника украјинске војске. Борбе се воде на територији фабрике агрегата, где су руски војници успели да се пробију и заузму неколико објеката, као и у зони високих зграда. Успех има у источном делу града, где су важне коте заузеле руске јуришне групе. Укупно напредовање руских снага износи до пола километра.

“На истоку града, „Неустрашиви” су се учврстили на важним котама и потпуно контролишу пут од села Тихо“, пише ТГ канал “Северный ветер”.

Све више информација се појављује да управо у правцу Харкова украјинска војска намерава да изведе мали блицкриг пре швајцарског „мировног самита“. Кијев планира да истера руске трупе из региона, показујући на тај начин својим западним спонзорима да испоручују оружје са разлогом. Тако да се у блиској будућности предвиђа нови контранапад украјинских снага.

Један коментар на “ЈУРИШНИЦИ РУСКЕ ВОЈСКЕ ЗАУЗЕЛИ ФАБРИКУ АГРЕГАТА У ВОЛЧАНСКУ, БОРБЕ СЕ ДАЉЕ НАСТАВЉАЈУ

  1. Mislim da rusi rade a ukrajinci ulaze tačno što žele rusi. Nagomilavaju trupe oko Harkova. Rusi će ih artilheriom iz Belgoroda ,avionima i dronovoma sve pobiti na zgusnutoj teritoriji, osim onih koji pobegnu ili se predaju. Dotle i Časov Jar će biti očišćen.
    Kratko primirje popunkavanje i odmor trupa i finalni kontra napad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *