ПРОНАЂЕН АМЕРИЧКИ ИЗВИЂАЧКИ ДРОН MQ-4C TRITON НАВОДНО “ИЗГУБЉЕН” ИЗНАД ЦРНОГ МОРА

Америчка извиђачка беспилотна летелица MQ-4C Triton, која је изводила извиђачке активности код обале Крима, а затим се наводно „изгубила“ изнад Црног мора, коначно је пронађена. Он је сам дао сигнал за хитне случајеве преко транспондера.

Такве информације су доступне на извору за праћење RadarBox.

Сигнал је послат близу Сицилије. Има шифру 7700, што према ICAO стандарду значи хитан случај на ваздухоплову. У овој класификацији постоје још две врсте сигнала за хитне случајеве: 7600 (губитак комуникације) и 7500 (отмица авиона).

Сигнал дрона су такође потврдили специјални извори Flight Emergency Alerts и SquawkAlert.

Убрзо након слања поруке о несрећи, дрон је слетео у НАТО ваздушну базу Сигонела, која се налази на острву.

Амерички дрон, који је крстарио у близини Крима и Новоросије, има позивни знак BLKCAT6. Управо је он завршио на ресурсу на листи летелица које су сигнализирале несрећу. Постоји и траг кретања дрона на коме се види крајња тачка његове руте на Сицилији. Слетање апарата обављено је јуче око седам сати увече.

лавна карактеристика извиђачке беспилотне летелице MQ-4C Triton у служби америчке морнарице је велики домет. Способан је да патролира 30 сати на висини која не прелази 17 километара.

Раније су се на интернету појавили извештаји о губитку контакта са таквим дроном и његовом нестанку негде изнад Црног мора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *