АМЕРИЧКИ МАРИНЦИ КУПУЈУ Л-МАДИС (L-MADIS) ЗА УНИШТАВАЊЕ ДРОНОВА, ВИДЕО

Корпус маринаца ће потрошити 200 милиона долара, за набавку система Л-МАДИС (L-MADIS) који уништава дронове ракетама Стингер и путем електронског ратовања.

Батаљони ПВО америчких маринаца, добиће моћмо оружје за борбу против беспилотних летелица. Систем се назива Лаки интегрисани систем ПВО маринаца (Л-МАДИС).

Буџет за 2024. године, укључује 200 милиона долара за набавку и финансирање унапређења. Испоруке Л-МАДИС почеће у јесен. У надоградњу комплекса биће уложено 24,6 милиона долара, док ће 8 милиона долара бити усмерено на повећање ефикасности оружја.

Л-МАДИС ће моћи да ангажује дронове Класе I (мини, микро и мали дронови.), Класе II (средњи и тактички дронови) и Класе III (MALE и HALE дронови). Дронови су класификовани према различитим параметрима, укључујући домет лансирања, тежину и максималну брзину. Класа III, на пример, укључује системе тежине до 600 кг и способни да лете брзином од скоро 200 км на час.

Систем је монтиран на ЈЛТВ Блок 1 (JLTV Block 1) шасији. Л-Мадис Мк1 (L-MADIS Mk1) погађа ваздухопловне претње ракетама Стингер. Варијанта Мк2 ради без пројектила. Ова верзија користи електронско ратовање за борбу против дронова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *