РУСИЈА НАПАЛА АЕРОДРОМ ОДАКЛЕ ПОЛЕЋУ УКРАЈИНСКИ СУ-24 КОЈИ НОСЕ БРИТАНСКЕ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ!

Руско Министарство одбране саопштило је у понедељак у преподневним часовима саопштили су да су у ноћи недеља на понедељак да је стратешка авиијација далекометним наоружањем напало неколико војних аеродрома у централној и западној Украјини.

Ова прича почела је пре неколико дана када је украјински министар одбране Алексеј Резников објавио слику на којој се види јуришник Су-24 који носи британску крстарећу ракету “Storm Shadow”. Слика је објављена у част захвалности британском министру одбране Бену Воласом.

Наравно одмах пошто је слика идентификована и открила много руска војна обавештајна служба је као на овалу добила конкретну информацију. Уследило је идентификовање летелице коме припада.

По видљивим ознакама утврђено је да је СУ-24М припада 7. тактичкој авијацијској бригади која се налази у Хмељницој области на аеродром Староконстантинов и која располаже са 19 летелица Су-24 у верзији М и МР (извиђачка) и да је управо ова ваздухопловна бригада опремљена британским крстарећим ракетама “Storm Shadow”.

Напад је уследио из зоне Каспијског језера одакле су бомбардери ТУ-95МС лансирали крстареће ракете на аеродром.

Према руским наводима задат је снажан ударац ваздухопловној бази у којој је према званичним подацима оштећено 5 летелица и разорено војно скалдиште у коме су наводно биле крстареће ракете “Storm Shadow”.

Украјинска стране се о овоме није оглашавала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *