НАДОЛАЗЕЋА УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА: Да ли жестоки удари на Запорожје указују на почетак напада

ТВ Фронт/Бошко Јовановић/Андреј Млакар

Да ли креће украјинска офанзива? Ово питање се поставља скоро свакдоневно. У последњних пар дана интезивирали су се ракетни, артиљеријски и напади дронова камиказа како на територију Русије, тако и на зони истока у Донјецкој и Луганској области.

Свој поглед о томе да ли нам се ближи та чувена украјинска офанзива дао је за ТВ Фронт војни коментатор Бошко Јовановић.

“Права офанзива или контраофанзива ићи ће у 5 правца један главни и четири помоћна. На главно је смештено 60 посто трупа, а на остала четири правца 40 посто трупа. За офанзиву је битно имати превласт у ваздуху и артиљерији, а то Украјинци немају. Они врше нападе дроновима на Бердјанск, то им је јако битно, затим на Мелитопољ и Маријупољ. Главнина украјински трупа се сад налази у Запорошкој области или негде преко пута Запорошке области, али не из једног могућег правца из Централне Украјине.

Зашто тај правац?

Да се направи клин између руских снага и да се ту прогалси победа. План је толико неописово глуп. Зашто? Зато што ако нападате само из једног правца чак и да направи клин, чак и да дођете до обале Азовског мора то ништа не значи. Јер Руси могу да вас окруже, затворе у обруч и да ви немате никакиво сандбевање и ви тиме једноставно жртвује своје копнене снаге. Зашто се то ради? Зато што Запад то очекује, “дајемо вам толико оружје а ви ништа”. Тако да Украјинска офанзива оваква каква је без 200-250.000 људи нема смисла, а Укрјаина не може да поашаље толике трупе у офанзиву зато што напросто даље држи добар део својих елитних јединица око Бахмута и стално напада Бахмут са крила, јер падом Бахмута, дошло до тога да Украјинци не знају шта им је ПР-овски важније повратак Бахмута или контраофазнива на једној тачки фронта. Ако би нешто повратили од Бахмута могли би рећи то је контраофанзива, али од тога ништа бити неће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *