ВОД ТЕНКОВА М-84 СЛОВЕНАЧКЕ ВОЈСКЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ У НЕМАЧКОЈ COMBINED RESOLVE XVIII

Од среде, 26. априла до понедељка, 15. маја, припадници 45. Центра гусеничарских борбених возила 157. логистичког пука Логистичке бригаде Словеначке војске учествовали су у међународној војној вежби Combined Resolve XVIII, која је одржана у Мултинационалном Центар за спремност (ЈМРЦ) у Хохенфелсу, Немачка.

Foto: všvod Matija Kogovšek, 45. CGBV/Slovenska vojska

По доласку у центар за обуку, припадници Словеначке војске почели су припреме за учешће у вежби. Извршили су уградњу батерија у тенкове и њихово одржавање. Припремили су тенкове и материјално-техничка средства, извршили годишње техничке прегледе, истражили подручје деловања и инсталирали систем за симулацију борбе CVTESS, који је такође калибрисан.

Foto: všvod Matija Kogovšek, 45. CGBV/Slovenska vojska

Од среде, 3. маја, активно су се укључили у вежбу, где су извели офанзивну акцију против противника и након успешно обављеног задатка прешли у одбрану.

Foto: všvod Matija Kogovšek, 45. CGBV/Slovenska vojska

Ту су направили основне и резервне ватрене положаје за тенкове и проиграли могуће правце непријатељског напада. Изабрани су правци избегавања и места окупљања.

Инжењерске јединице су обезбедиле заштиту приликом изградње заштитног насипа. Након успешне одбране, прешли су у контранапад, након чега је уследио прелазак у базу, где је за њих завршена вежба.

Foto: všvod Matija Kogovšek, 45. CGBV/Slovenska vojska

Прегледали тенкове, опрали их и напунио горивом. Паркирали су их у хангар, демонтирали батерије и очистили и подмазали топове и подвозје тенкова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *