НОВА РУСКА ТАКТИКА БОМБАРДОВАЊА УКРАЈИНЕ Стратешка авијација изведе напад па 48 сати паузе, а тактичка удара непрестано

Руски ракетни напад који су извели бомбардери стратешке авијације и бомбардери дугог долета уз сарадњу Црноморске флоте и ракетних једница копнене војске у ноћи среда на четвртак се сматра једним од најжешћих удара на циљеве у Украјини у последњих месец дана.

Руска стратешка авијација већ неколико дана уз краће паузе изводи интензивне ракетне нападе на истоку и северу Украјине, а повремено и на циљеве у средњој и западној Украјини због чега се ваздушна опасност проглашава у теапама на читавој територији Украјине.

Руси су овај пут применили занимљиву тактику напада на Украјину.

Наиме од 1. маја 2023. године лансирање крастарећих ракета Х-101, Х-555, Х-22, хиперзвучних ракета типа Кинжал у комбинацији за дроновима камиказама Геран иду на сваких 48 часова.

Русија је закључно са 18. мајем извела 9 великих војних удара на украјинске циљеве за пуних 18 дана.

На мети ракетних једница, Црноморске флоте и стратешке авијације налазе се војна складишта, депои борбене технике, складишта горива, положаји противваздушне одбране командни центри, као и кључна инфраструктура попут мостова на југозападном правцу према граници са Румунијом, који је један од коридора преко кога Украјина допрема наоружање у Одеску и Николајевску област.

За разлику од стратешке која полеће за сад углавном са североистока земље из базе Олења у Мурманској области, Енгелс 2 у Саратовској области, и бомбардери ТУ-22М3 из базе Шајковка у Калушкој области.

С друге стране руска тактичка авијација ради непрестано упркос недавном губитку два борбена авиона Су-35 и Су-34, као и хеликоптера за електорнски рат Ми-8 Мтсх.

Тактичка авијација дневно на украјинске циљеве изевде до 10 авио-удара бомбама тежине 250 и 1.500 кг по тактичкој позадини и украјинским положајима на линији фронта на самом истоку земље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *