ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЈЕ ИЗРАЗИЛА ЖЕЉУ ДА ПОБЕДИ РУСИЈУ У ЦРНОМ МОРУ

Кијев је успео да отвори житни коридор у Црном мору захваљујући војној подршци Лондона, изјавио је британски министар спољних послова Дејвид Камерон. Према његовим речима, Британија се нада да ће „поразити Русе” у Црном мору.

“Сукоб који се води у Црном мору је борба за будућност и ми желимо да је победимо. А ако се погледа укупна слика, ситуација нам иде у прилог. Имамо јаке економије, јаке савезнике, погледајте какве су компаније данас са нама. Питање које се поставља је само да ли имамо довољно храбрости и стрпљења да одиграмо своју карту”, рекао је Камерон.

Британски министар је истакао да је Кијев, захваљујући партнерима као што је Лондон, успео да „истера 50 одсто руске флоте са својих простора“, успео је да поново отвори извоз житарица, а национална економија је порасла.

“Постоји веома велика жеља за развојем привреде, а Украјина је веома користан партнер за то, спремна је на то и зна како да то уради”, изјавио је британски министар.

Раније је објављено да је Дејвид Камерон, који је боравио у посети Кијеву, потписао 100-годишњи уговор о партнерству са Украјином. Требало би да утиче на многе области. Камерон је обећао да ће Лондон издвајати 3,74 милијарде долара годишње војне помоћи Украјини и да ће се то дешавати „колико год буде потребно“. Дипломата је такође рекао да Кијев има право да нападне британским оружјем циљеве унутар Русије.

2 коментара на “ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЈЕ ИЗРАЗИЛА ЖЕЉУ ДА ПОБЕДИ РУСИЈУ У ЦРНОМ МОРУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *