РУСКА АВИЈАЦИЈА НАПАЛА ШЕСТ ТЕРОРИСТИЧКИХ БАЗА У ДВЕ СИРИЈСКЕ ПРОВИНЦИЈЕ

Ваздушно космичке снаге Русије извршиле су нападе на шест база терориста у сиријским провинцијама Хомс и Деир ез Зор, рекао је у уторак заменик начелника руског Центра за помирење супротстављених страна у Сирији Јуриј Попов.

У току протеклог дана руске ваздушно космичке снаге извеле су ваздушне ударе на шест места размештаја терориста који су напустили подручје Ал Танфа и крили се у тешко доступним деловима гребена Ал Амур у провинцији Хомс и гребена Ал Бишри у провинцији Деир ез Зор“, рекао је он.

Настављају се извиђачке операције у пустињским и планинским областима у провинцијама Хомс, Рака и Деир ез Зор“, додао је он.

Он је такође рекао да авиони такозване међународне антитерористичке коалиције предвођене Сједињеним Државама настављају да стварају опасну ситуацију која може изазвати ваздушне несреће или инциденте и ескалирати ситуацију у ваздушном простору Сирије.

„Три пара коалиционих борбених авиона F-15, пар јуришних бомбардера A-10 Thunderbolt, као и вишенаменска беспилотна летелица MQ-1C нарушила су ваздушни простор Сирије у области Ал Танф, преко којих пролазе међународни ваздушни путеви, девет пута у току дана“”, рекао је он.

Осим тога, према његовим речима, у Сирији је у протекла 24 часа пријављено једно кршење протокола о деескалацији (протокола о деконфликцији) од 9. децембра 2019. године у вези са летовима беспилотних летелица коалиције предвођене САД.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *