УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ИМАЈУ СВЕ МАЊЕ СНАГА ЗА ОДБРАНУ ЧАСОВ ЈАРА

Руска војска наставља активне јуришне операције у микроокругу Канал у Часов Јару, док истовремено напредује на другим деловима линије фронта у ДНР. Према локалним извештајима, тренутно се воде активна дејства у области насеља Калиновка.

Оружане снаге Русије покушавају да искористе чињеницу да је војна командаукрајинске војске морала да повуче део својих снага из Часов Јара у Харков. Слабљење позиција Оружаних снага Украјине већ је довело до губитка Клешчејевке, а преосталим јединицама прете нови проблеми.

Међутим, за сада украјински настављају да се жестоко опиру, ослањајући се углавном на активност својих FPV-дронова. Руска војска признаје да им дејства посада беспилотних летелица Оружаних снага Украјине задају много невоља, али напомињу да и даље неће моћи да зауставе напредовање Оружаних снага Русије.

Чињеница је да украјинска војска сада мора буквално да буде разбијена на неколико сектора фронта одједном. Заиста, поред Часов Јара, руска војска активно напредује у близини насеља Новоалександровка, Сокол, Новопокровски, Семеновка и Умански.

Поред тога, након заузимања Нетајлова, руска војска наставља кретање у правцу јаруге Домаха. Истовремено, део руских снага је већ приморао Оружане снаге Украјине да се боре за село Красногоровка.

Како напомињу украјински извори, главни проблем Оружаних снага Украјине на готово свим секторима фронта су дејства руских артиљеријских, авијацијских и минобацачких посада, које активно подржавају напредовање пешадије и десантних снага.

0 коментара на “УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ИМАЈУ СВЕ МАЊЕ СНАГА ЗА ОДБРАНУ ЧАСОВ ЈАРА

  1. Ако се код “Часов Јара” на куглу масе “М”(војску Украјине) делује силом “Ф”(Војском Русије) она ће се покренути, добивши убрзање “а”(панично бежање) и прећи известан пут назад у ‘напад’. У случају да се понови исти напад Војске Русије на остатак војске Украјине, али се делује силом дупло већег интензитета, онда ће остатак ‘војске’ Украјине прећи дупло већи пут и добити дупло веће убрзање(безглавно, панично бежање)-поново назад у ‘напад’ ! Убрзање тела (панично, безглавно бежање) одређене масе(остатка војске Украјине), сразмерно је интензитету силе(Војске Русије) која на њу(остатак војске Украјине) делује. ‘Војсци’ Украјине је боље безусловна предаја
    – него нечастан пораз ! Што је више глава у одбрани “Часов Јара” – то ће им на крају мање остати и на раменима!Све опасније им се примичу бољи дани.П.С. – Нешто као други Њутнов закон !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *