СНИМАК ОДБАЦИВАЊА ПЛАНИРАЈУЋИХ БОМБИ ФАБ-500М62 СА СУ-34 НА ПОЛОЖАЈЕ УКРАЈИНАЦА, ВИДЕО

Руски портали објавили су снимак који по први пут, из непосредне близине показује борбену употребу планирајућих (једрећих) бомби ФАБ-500М62 од стране посаде авиона Су-34 опремљених универзалним модулима за планирање и корекцију (УМПЦ). Угао снимања вам омогућава да детаљно видите уређај модула за планирање у расклопљеном стању.

Одмах по лансирању, ФАБ са УМПЦ коригују курс и наставља лет једрећи, после чега се усмерава ка циљу користећи податке инерцијалног навигационог система и модула сателитског система.

Ваздушне бомбе опремљене УМПЦ модулима способне су не само да досегну домете пада до 60-70 километара уз мало одступање од циља, већ и да обиђу позициона подручја деловања непријатељских система противваздушне одбране.

Према писању западне штампе, руска војска, уз помоћ електронског ратовања, ефикасно омета америчке „паметне“ бомбе ЈДАМ које су САД испоручивале кијевском режиму.

Према експертима, Оружане снаге РФ су наоружане аутоматизованим станицама за ометање Р-330Ж Жител које могу да ометају ГПС и сателитске комуникације у дометима које користи ЈДАМ у радијусу од око 30 километара. Руски системи за електронско ратовање су такође способни да пресретну шифроване сигнале, унесу измене у њих, а затим их пренесу, чиме значајно смањују прецизност поготка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *