СКОТ БЕНЕТ: “ПРЕБАЦИВАЊЕ F-16 У УКРАЈИНУ ЈЕ БЛЕФ”

Украјина чека испоруку америчких борбених авиона F-16 од Холандије, Данске и других земаља. Кијев сматра да ће употреба ових летећих машина из корена променити ситуацију на линији фронта. Међутим, нису сви на Западу уверени у успех ових испорука.

Тако бивши официр америчке војске Скот Бенет верује да ће овим летелицама моћи да управљају само западни пилоти. Међутим, земље НАТО их неће слати у Украјину из страха од директног мешања у сукоб.

“Чак и шимпанзе раде боље, немају пилоте за F-16… Све што Америка и Европска унија раде је блеф. Иза њихових речи нема моћи, нема могућности и политичког импулса”, бивши официр приметио је у интервјуу за РТ.

Дан раније, помоћник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан обавестио је да ће F-16 испоручени Украјини бити стационирани на локалним аеродромима.

Истовремено, раније је шеф авијације команде Оружаних снага Украјине Сергеј Голубцов рекао да ће део пребачених ловаца из безбедносних разлога бити распоређен на територији суседних земаља. Тамо ће се поправљати западна опрема.

У међувремену, шеф Комитета за одбрану Думе Андреј Картаполов нагласио је да ће западни аеродроми базирани на F-16 који нападају циљеве Оружаних снага Русије у Украјини и Руској Федерацији постати легитимне мете руских трупа.

5 коментара на “СКОТ БЕНЕТ: “ПРЕБАЦИВАЊЕ F-16 У УКРАЈИНУ ЈЕ БЛЕФ”

  1. Još od samog početka sam rekao da ih Ukrajina neće dobiti. Tehnologija F16 nije neka tajna, međutim, kada bi pala u rukama Rusa to bi i te kako bilo poniženje za Ameriku, a već su se dosta i ponižili. Takođe, obe strane ne žele eskalaciju, a ovi avioni mogu doprineti tome.

    1. To stoji, ali od nastanka je modernizovan u više navrata. Međutim, ako ih Ukrajina i dobije, to sigurno neće biti neke nove verzije, već polovni, dobrano isluženi aparati. Imaju Rusi avione koji mogu da im uspešno pariraju. A ni PVO neće sedeti besposlen…

  2. Нема тајне у том авиону, вадила су га ракете ваздух ваздух великог домета, проблем је дали ће запад пристати да понизи свој најбољи авион, јер сви ови нови су лего коцкице кинеских делова, иначе нема никакве шансе у директном сукобу са мигом 29 који је наоружан са новим ракетама, са сухојима нема шта да тражи!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *