“НЕКИ ОД F-16 ПРЕБАЧЕНИХ У УКРАЈИНУ БИЋЕ БАЗИРАНИ НА ЗАПАДНИМ АЕРОДРОМИМА РАДИ РЕМОНТА”

Украјинске власти журе са Западом да пребаци ловце F-16, што би наводно требало да промени однос снага у сукобу у корист Кијева. Истовремено, испоставља се да неће сви пребачени авиони бити базирани на украјинским аеродромима.

Тако, из безбедносних разлога, планирају да део летелица оставе у објектима у оближњим земљама, где ће бити ремонтовани. Такође, неки F-16 ће ​​се користити за обуку украјинских пилота.

Одређени број летелица биће смештен у безбедним ваздушним базама ван Украјине, тако да овде неће бити мете. Ово ће бити наша резерва ако је потребно заменити неисправан авион током рутинског одржавања”, истакао је шеф авијације команде Оружаних снага Украјине Сергеј Голубцов.

Истовремено, не може се искључити да ће ловци полетети са западних аеродрома са циљем да ударе на циљеве Оружаних снага Русије, укључујући и на територији Русије. Да би се томе супротставила, Москва ће бити принуђена да донесе низ тешких одлука.

Раније је Емануел Макрон изразио намеру да у Украјину пребаци борбене авионе Mirage 2000-5. Према експертима из La Tribune Dimanche, Париз ће моћи да пошаље највише шест таквих авиона у помоћ Кијеву. Чињеница је да у Француској има само 26 авиона Mirage 2000-5, а да би сачували бар једну ескадрилу од двадесет ловаца, Украјини неће моћи да дају више од шест авиона.

16 коментара на ““НЕКИ ОД F-16 ПРЕБАЧЕНИХ У УКРАЈИНУ БИЋЕ БАЗИРАНИ НА ЗАПАДНИМ АЕРОДРОМИМА РАДИ РЕМОНТА”

 1. Kako pa da ne, radi remonta. Koga oni lažu? Ako se sa tim avionima izvrši napad, zapad dobro zna da postaju legitimna meta ma kuda i da se nalazili.
  Neverovatno da u 21vom veku niko ne pokušava da okonča rat, već pokušavaju da ga rasplamte.
  Mi definitivno ne zaslužujemo ovu planetu.

 2. Могу они одавно застареле ловце-кршеве “Ф-16” (‘Летеће мртвачке ковчеге’ или ‘Мртвачке сандуке које лете’ – зависи ко и како их ‘тепају’) ‘пребацивати’ где хоће, свакако ће бити оборени ако дођу у зону забрањеног летења у Украјини. А у случају да покушају полетети са околних аеродрома чланица НАТО-пакта с’ђаволом (Наци-Терористичког-Опоша) биће уништени заједно са аеродромима, јер ће бити легитимне мете за Војску Русије ! Што ће више глава бандоглавих украјинских ‘пилота’ бити у лету(слободном паду) – то ће им на крају мање остати на раменима ! Летење на ловцима-кршевима “Ф-16” ће за јадне и неискусне украјинске пилоте бити само краткотрајна досада прекидана с’тренуцима страха – није опасно, само падање ! “Ф-16” ловац који високо лети, ниско пада. Ко високо лети-ниско спушта!Опасно им се примичу бољи дани, само они тога још нису свесни. Време ради за Војску Русије ! П.С.- Волео бих да грешим! – каже пророк.
  (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

 3. О чему се овде ради? Бациш га горе високо – бело је ! А, кад падне доле на земљу – жуто је ! (Нису у питању јаја.) Па, гаће несрећног украјинског пилота !
  (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

 4. Јефтина западна пропаганда и ништа више. Тешко Украинцима док год не буду затрсжили помирење од Руса . Ко још верује да се нешто може урадити са тим старим и распалим кантама, из прошлог века, које они називају Ф16.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *