ШЕСТИ ТЕНК ABRAMS ПОСТАО ЖРТВОМ ДРОНА ЛАНЦЕТ НА АВДЕЈЕВСКОМ ДЕЛУ ФРОНТА, ФОТО, ВИДЕО ВЕЗА

Изгледа да је 47. одвојена механизована бригада Оружаних снага Украјине (термин одвојена/отдельная је руски односно украјински војни термин и код нас би одговарао термину самостални/самостална), распоређена у близини Бердичија, са задатком да заустави руску офанзиву, изгубила је још један тенк M1A1SA Abrams. Према руским изворима, тенк је погодила руска беспилотна летелица камиказа Ланцет.

На интернету су се појавили снимци уништења још једног украјинског Abrams, већ шестог по реду, с обзиром да је прошлог четвртка Министарство одбране Украјине признало уништење петог. Сви амерички тенкови су уништени на Авдејевском правцу код Бердичија, пошто се тамо бори 47. механизована бригада Оружаних снага Украјине, која је наоружана овим тенковима.

Према руским изворима, тенк је уништен у области села Соловево код Бердичија. Тенк је био на ватреном положају и деловао је по руским јединицама. Украјински тенк приметио је извиђачки дрон Оружаних снага Русије да би га потом погодила беспилотни летелица камиказа „Ланцет-3“, која га је напала са висине, ударајући у место где је оклоп најтањи. Као што се види са снимка, на украјинском тенку нема заштите за горњу сферу.

Foto: screenshot VK видео

Пре напада, руски дрон је извео маневар избегавања како би избегао могућу противничку ватру. Недавно су на интернету почели да се појављују снимци руских Ланцета који праве таласасте покрете пре напада. Претпостављало се чак и да је систем навођења могао да се поквари, али је потом разјашњено да је на овај начин дрон избегавао могућу ватру са земље.

https://vk.com/video-104764077_456283974

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *