СПЕЦИЈАЛНЕ СНАГЕ ФСБ РУСИЈЕ БЛОКИРАЛЕ ГРУПУ ТЕРОРИСТА У КАСПИЈСКУ И МАХАЧКАЛИ, УВЕДEН РЕЖИМ КОНТРАТЕРОРИСТИЧКЕ ОПЕРАЦИЈЕ

У Махачкали и Каспијску уведен је режим противтерористичке операције, а у Дагестану су специјалне снаге блокирале групу терориста. Национални антитерористички комитет најавио је операцију хапшења милитаната.

Према тренутно доступним информацијама, снаге безбедности блокирале су наоружане милитанте умешане у тероризам у неколико станова. У Махачкали и Каспијску је уведен режим контратерористичке операције (КТО), а цивилно становништво је евакуисано из оближњих кућа. Специјалне снаге ФСБ учествују у операцији заједно са Министарством унутрашњих послова и другим агенцијама за спровођење закона. Операција се изводи у Каспијску, Лењинском и Советском округу Махачкале.

(…) Шеф Федералне службе безбедности Русије за Републику Дагестан одлучио је 31. марта 2024. да уведе режим противтерористичке операције у административним границама Лењинског и Советског округа града Махачкале и град Каспијск у Републици Дагестан од 05:35 часова”, наводи се у саопштењу.

Иако нема информација о броју терориста, снаге безбедности радије не говоре о операцији. У Каспијску и Махачкали уведен је низ ограничења.

Почетком марта је режим КТО уведен у Карабулак у Ингушетији, где су се милитанти такође населили у стану једне стамбене зграде. Пошто нису хтели да се предају и елиминисани су током борбе, сада безбедносне агенције не преговарају са милитантима и терористима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *