РУСКЕ СНАГЕ ИЗВЕЛЕ КОМБИНОВАНИ НАПАД НА УКРАЈИНСКЕ ЦИЉЕВЕ У ЖИТОМИРСКОЈ, ХАРКОВСКОЈ И КИЈЕВСКОЈ ОБЛАСТИ

У ноћи 23. јуна, Оружане снаге Русије извеле су нападе на циљеве у низу региона под контролом украјинске војске.

Тако се сазнало за низ експлозија у Житомирској области. Према неким извештајима, тамо су прво долетели руски Герани, а затим и крстареће ракете. На сличан начин ситуација се одвијала и у Кијеву, где су радарске станице украјинског система ПВО онеспособљене, а производним погонима причињена је значајна материјална штета.

Неколико експлозија се догодило у околини украјинске престонице. Украјинска јавност тврди да је реч о експлозијама пројектила Калибр.

Серија експлозија увече и ноћу – такође у Харкову. Тамо су погођене локације људства украјинске војске, Главне обавештајне управе и Националне гарде. Постоје извештаји да је, између осталог, нападнута установа у којој су одржаване војне лекарске комисије за оне који су из националне полиције пребачени у Националну гарду и послати на „северни“ фронт, код Волчанска и Липца. У истој установи налазио се штаб Националне гарде за планирање и вођење операција у Харковској области.

До сада, Генералштаб Оружаних снага Украјине рутински пише извештај у којем су „све ракете и дронови оборени“.

Један коментар на “РУСКЕ СНАГЕ ИЗВЕЛЕ КОМБИНОВАНИ НАПАД НА УКРАЈИНСКЕ ЦИЉЕВЕ У ЖИТОМИРСКОЈ, ХАРКОВСКОЈ И КИЈЕВСКОЈ ОБЛАСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *