СПЕЦИЈАЛНИ РАТ НА ЛЕВАНТУ : МАСОВНО ГПС ОМЕТАЊЕ НА НЕБУ ИЗНАД ЦЕНТРАЛНОГ И СЕВЕРНОГ ИЗРАЕЛА!

Оно што је интересантно ометање ГПС сигнала изнад Израела и источног Медитерана тренутно је веома интензивно и отежава не само летове него и сав електронски саобраћај и комуникације

Ситуација између Израела и Либана неодољиво подсећа на ову реченицу: “Све је спремно за Велики рат, али он и даље не почиње. Чека се само повод”.

Поводи се колико видимо ређају један за другим “филмском брзином”, а најновији у мору догађаја је масовно ометање ГПС синганала на небу изнад Израела.

Када је аутор текста прочитао вест учинило му се да су из Израела полетели G550 Gulfstream специјализовани авиони за електронски рат и ометање.

Иначе повод за такав закључак уследио је због операције “Воћњак” коју је израелска авијација извела септембра 2007 када је уништена зграда сиријског нуклеарног реактора на граници са Ираком. Израел је тврдио да је зграда у провинцији Деир ез Зор служи за сиријски нукеларни програм.

Зона ометања према израелским медијима је простор централног и северног дела Израела. Нагласак је на централном обалском делу пре свега Тел Авив и околина, посебно аеродром Давид Бен Гурион због чега је отежано слетање.

Иначе оно што је интересантно ометање ГПС сигнала изнад Израела и источног Медитерана тренутно је веома интензивно и отежава не само летове него и сав електронски саобраћај и комуникације.

Навнодно интензивно електорнско ометање заправо споровиди израелска војска како би се спечило прикупљање обавештајних података електорнским путем и беспилотним летелицама од стране Хезболаха с обзиром да у последње време Хезболах је вршио интензивно осматрање израелске територије из ваздуха.

Иначе оно што је интересантно, јесте и то што се паралелно ометање спроводи и над зоном Црног мора која интензивно спороводи руска војска и морнарица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *