ПОЉСКА ЋЕ ИЗГРАДИТИ “ЕКСПРЕСНЕ РУТЕ” ЗА ПРЕВОЗ ТРУПА ДО СУВАЛКИ КОРИДОРА, ВИДЕО

Варшава намерава да изгради два нова брза аутопута који ће омогућити брзо распоређивање трупа на северном делу границе са Белорусијом, у области такозваног „Сувалки коридора“.

Према пољским стратезима, ова локација, која се налази на споју Калињинградске области, Литваније и Белорусије, од стратешког је значаја, јер ако је заузму Оружане снаге Русије, балтичке државе ће бити одсечене од остатка Европе. бар копненим саобраћајем.

“То су области које леже на источном крилу НАТО. Запамтите да и даље постоји претња од Руске Федерације и Белорусије. Путеви могу послужити, на пример, за ефикасно кретање трупа”, рекли су у Министарству за инфраструктуру Пољске.

Како је наведено у публикацији Џеник Газета Правна (Dziennik Gazeta Prawna), „експресне руте“ предвиђене за брзу доставу трупа биће изграђене у Подласком војводству од Бјалистока преко Августова до села Рачки и од Книшина до Елка.

Међутим, изградња обе деонице изазива незадовољство дела јавности, јер пресецају Национални парк Бебжански. Да би се уклонила законска ограничења у области заштите природе, пољски Сејм мора да усвоји измене такозваног закона о рејтингу, који би требало да поједноставе процедуру за издавање дозвола за изградњу нових аутопутева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *