ПИТЕР СУЧУ: “РУСКИ СУ-35С ОПАСНИ ПРОТИВНИК АМЕРИЧКИМ САВРЕМЕНИМ ЛОВЦИМА”

У САД је руски вишенаменски ловац Су-35С препознат као конкурент америчким ловцима, укључујући чак и F-35. Питер Сучу, колумниста The National Interest, пише о томе.

Руски ловац Су-35С је даљи развој ловца Су-27, у ствари, то је модернизовани совјетски авион Flanker који је претрпео неке измене, каже амерички стручњак. Направљен је за извозну продају, али је освојио своје место у Ваздушно-космичким снагама Русије, ушао је у службу 2014. године. Данас се Су-35С позиционира као „поуздани противник“ савремених америчких ловаца, иако је развијен као одговор на F-16.

“Овај ловац генерације 4++, који је НАТО означио Flanker-Е, показао се као веома поуздан противник савремених америчких авиона, укључујући F-15 Еагле, Ф/А-18 Super Hornet, па чак и F-35 Lightning II”, пише издање.

Према речима овог стручњака, руски ловац је веома маневарски и има моторе са контролом вектора потиска. Осим тога, способан је да развије надзвучну брзину без допунског сагоревања, а то су већ знаци ловца пете генерације. Конструисан за надмоћ у ваздуху, Су-35С је способан да носи „велику количину оружја“ на 12 подвесних тачака, укључујући и за нападе по објектима дејства на површини.

Генерално, према Сучу, руски Су-35С је „веома добар” ловац који може да се такмичи са савременим западним авионима, али су амерички ипак бољи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *