БЕЛГИЈА ЋЕ УКРАЈИНИ ИСПОРУЧУТИ 30 ЛОВАЦА F-16 ДО 2028. ГОДИНЕ

Брисел намерава да пребаци 30 америчких борбених авиона F-16 у Кијев до 2028. године. Ово је изјавила белгијска министарка спољних послова Хађа Лабиб. Према њеним речима, прва летелица ће стићи у Украјину ове године.

Белгија ће се обавезати да ће Украјини испоручити 30 својих F-16, а први авион би требало да буде испоручен до краја ове године”, изјавила је Хађа Лабиб.

Она је додала да ће авијациона опрема бити пребачена у Кијев пошто Брисел добије раније наручене ловце F-35 из Сједињених Држава.

Подсетимо, раније се сазнало да је прва група украјинских пилота завршила обуку у америчкој авио-бази Морис за управљање ловцима F-16. Истовремено, представник Ратног ваздухопловства САД није прецизирао квантитативни састав групе и време одржавања обуке, истичући да је реч о поверљивим информацијама.

Међутим, како сазнају медији, неколико украјинских пилота и даље тренира у САД. А након завршетка курса обуке у америчкој ваздухопловној бази, мораће да прођу праксу у другој земљи НАТО.

Додајмо да Кијев готово од самог почетка специјалне војне операције Руске Федерације активно захтева од Запада пребацивање америчких ловаца F-16. Међутим, упркос свим обећањима, САД и њени европски савезници не журе да испуне.

Западни војни стручњаци ову спорост приписују страху од руских система ПВО.

0 коментара на “БЕЛГИЈА ЋЕ УКРАЈИНИ ИСПОРУЧУТИ 30 ЛОВАЦА F-16 ДО 2028. ГОДИНЕ

  1. Мало је вероватно да ће им 30 одавно застарелих, ‘модификованих’ ловаца-кршева”Ф-16″ (‘Летећих мртвачких ковчега’ или ‘Мртвачких сандука које лете’-зависи ко и како их ‘тепају’) помоћи до 2028. гонине, јер некадашња Украјина неће више ни постојати, а можда ни ‘Кијевски пашалук’ ! Чак ни Северо-западни део некадашње велике Украјине можда више неће ни постојати, ако суседне земље буду тражиле назад своје вековне територије ! НАТО-пакт с’ђаволом (Наци-Терористичка-Организација) и његови вазали послушни бескичмењаци ће бити на сметлишту (ђубришту) историје, где им је већ одавно и место после распада Варшавског уговора(пакта) ! Без ‘Наџи-Терористичке-Организације’ ће свет бити много срећнији, јачи, лепши и паметнији ! ЕУ-ја је, већ, одавно трула, само је питање када ће се и она распасти ! И, тачка !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *