АМЕРИЧКА МОРНАРИЦА ПОСЛАЛА БРОДОВЕ ДА ШПИЈУНИРАЈУ ФРЕГАТУ АДМИРАЛ ГОРШКОВ И НУКЛЕАРНУ ПОДМОРНИЦУ КАЗАЊ КОЈЕ СУ СТИГЛЕ НА КУБУ

Упркос изјавама Вашингтона о одсуству претњи руских бродова који су стигли на Кубу, команда америчке морнарице је распоредила веома значајне снаге да их шпијунира. Американци су посебно заинтересовани за вишенаменску нуклеарну подморницу Казањ пројекат Јасен-М. Ово је објавио CBS News, позивајући се на сопствене изворе.

Бродови америчке морнарице ће помно пратити сва дејства одреда Северне флоте који је стигао на Кубу. Како је рекао један од неименованих званичника Пентагона, разарач и брод обалске страже надгледаће фрегату Адмирал Горшков, као и танкер и тегљач, али су за Казањ послата чак четири брода: два разарача и два брода са вученим сонари.

“Бродови америчке морнарице ће пратити посету одреда бродова руске морнарице Куби”, CBS News цитира један од извора.

Како је већ објављено, на Кубу је у посету стигао одред Северне флоте Ратне морнарице Русије у чијем саставу су: фрегата „Адмирал Горшков“, танкер „Академик Пашин“ и тегљач „Николај Чикер“. Такође на путовању, одред је пратила нуклеарна подморница Јасен-М Казањ. Како је саопштено у Хавани, ова посета је пријатељска и не крши међународне норме, на руским бродовима и подморницама нема нуклеарног оружја.

После посете Куби, руски бродови и подморница спровешће низ вежби код обала САД, даљи планови још нису објављени.

6 коментара на “АМЕРИЧКА МОРНАРИЦА ПОСЛАЛА БРОДОВЕ ДА ШПИЈУНИРАЈУ ФРЕГАТУ АДМИРАЛ ГОРШКОВ И НУКЛЕАРНУ ПОДМОРНИЦУ КАЗАЊ КОЈЕ СУ СТИГЛЕ НА КУБУ

  1. Ovaj put su zakasnili!!! Kad Rusija nesto obelodani ,znaci da je posao zavrsila! Nema ko 60ih vise nekih estonaca,litvanaca,letonaca,ukrajinaca… da spijuniraju za zapad. I dobro je za Svet da postoji neka kontra sila. Znaju amerikanci da ce i oni naj.bati ako krenu sa nuklearkama.Zato i huskaju ove zapadnoevropske izopacenike mada ni to im nece pomoci. Upereno je u njih vise nego dovoljno,siguran sam da je Jeluston i losandjeleski rased ,pored metropola u prvom planu napada!

    1. Ове године велика Србија 💤💤💤☝🏻🏴‍☠️🇷🇸❤️🇷🇺🏴‍☠️☝🏻.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *