ИСПЛИВАО СНИМАК СУ-24М СА БРИТАНСКИМ КРСТАРЕЋИМ РАКЕТАМА! ВИДЕО

Снимак на коме се види украјински Су-24М из састава 7. авијацијске бригаде која поседује ове летелице и која се недавно нашла на удару потврдио је оно о чему се дуго нагађало, а то је да су ти јуришници из совјетског времена оспобљени као носачи крстарећих ракета тима Сторм Шеду и Скалп, што је француска верзија овог пројектила.

О крстарећим ракетама које је Украјина добила се дуго причало, још од децембра 2022. а прича је постала реалност у мају 2023 када је Велика Британија предала Украјини као војну донацију 100 крстарећих ракета Сторм Шедоу.

Тврдило се да Украјина нема капацитете, одакле да ланцира крстареће ракете, па се нагађало, да можда ће Британија из резерве извући своје јуришнике Торнадо ГР.4 и предати их Украјини.

Међутим украјински оружари уз помоћ Пољака и Британаца успели су као што су МиГ-29 и Су-27 оспособили за ношење противрадарских ракета тако су и Су-24 урадили са Сторм Шедоу.

Фотографије које су се прво појавиле, разгледница којом је украјински министар одбране Олексеиј Резников послао свом британском колеги Бену Воласу су ово наговестили, онда једна јаснија слика и сад на крају снимак са којим је потврђено да су јуришници Су-24 постали оносачи пројектила.

Иначе Украјина је до руске инвазије 24. фебруара имала укупно 205 летелица овог типа у верзијама М и МР.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *