СА СВОЈОМ ЧЕТОМ ПРВИ ЈЕ СТИГАО НА АЕРОДРОМ СЛАТИНУ, А СТРАДАО У БОРБИ СА УКРАЈИНСКИМ ДИВЕРЗАНТИМА: КАКО ЈЕ ПОГИНУО ПАДОБРАНАЦ, ПУКОВНИК АНДРЕЈ СТЕСЕВ

У обрчуну са украјинским диверзантима припадницима Русле легије и Руског добровољачког корпуса погинуо је пуковник, падобранац Андреј Васиљевич Стесев, руски падобранац који је узео учешће у борби са украјинским диверзантима који су последњих неколико дана упадали у Белгородску област.

Снимак тела убијеног пуковника Стесева на свом телеграм каналу објавио је Руски добровољачки корпус, а осим снимак на коме се види тело Стесева приказана је и његова војна књижица и фотографија.

Фото: Принтскрин Телеграм

Андреј Васиљевич Стесев је иначе био и бивши командант 104. десантног јуришног пука Ваздушно-десантних снага Русије.

У тренутку погибије Стесев се налазио на функцији команданта Белгородске групе трупа.

Такође Стесев је био и начелник штаба 98. ваздушно-десантне дивизије, а у Белогородској области погинуо је у херојској борби против групе украјинских диверзаната који су направили заседу.

Стесев је иначе припадао групи прекаљених ратника који је прошао више ратишта Чеченију, Абхазију али и бившу Југославију. Наиме Стесев је био први официр који је са руским падобраницма на својим БТР-80 извео марш из Угљевика (БИХ) до аеродрома Слатина на Косову и Метохији. Чета пуковника Стесева била је прва јединица која је стигла на територију АП Косова и Метохије после окончања НАТО агресије 10. јуна 1999.

Русија је за смрт пуковника Стесева отужила украјинску војну обавештајну службу ГУР с обзиром да су припадници Руског добровољачког корпуса објавили снимак његове ликвидације, али и његову војну књижицу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *