АМЕРИЧКИ И КОРЕЈСКИ Ф-15 И 16 ПРЕСРЕЛИ 8 руских и кинеских авиона изнад Јапанског и Јужног кинеског мора

Ратно ваздухопловство Јужне Кореје саопштило је да је у уторак 6. јуна рано ујутро открило и својим борбеним авионима пратило најмање 4 кинеска и 4 руска војна авиона који су ушли у Корејску ПВО идентификациону зону (КАДИЗ) изнад Јапанског мора и Јужно кинеско море које је изазвало узбуну и подизање борбених авиона Ф-15 и Ф-16 који су пресретали и пратили руске и кинеске авионе док нису изашли из зоне осматрања.

„Од 11:52 до 13:49, 4 кинеска војна авиона и 4 руска војна авиона су узастопно ушла и изашла из Јужног мора и Источног мора, саопштило је Министарство националне одбране Кореје.

Министарство националне одбране Кореје саопштило је да летелице које су праћене нису ушле у ваздушни простор Јужне Кореје током пресретања.

Кинеско Министарство националне одбране објавило је преко званичног канала да су „Кина и Русија су спровеле 6. комбиновану ваздушну стратешку патролу у ваздушном простору који се односи на Источно море и Источно кинеско море на основу годишњег плана сарадње између војски две земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *