БОМБАРДЕРИ ТУ-22 М3 СА РАКЕТАМА Х-22 НАПАЛИ ВЕЛИКИ БРОЈ ГРАДОВА У УКРАЈИНИ: На мети и Кременчук као и пре годину дана!

Руске крстареће ракете Х-22 које су лансиране са бомбардера дугог домета напале су данас украјински град Кремнчук и то тачно на годишњицу напада истим ракетама на тржни центар где је страдало 20 особа, а њих 56 је рањено.

Наиме рано јутрос из baze Šajkovka u Калушкoj области полетели су бомбардери дугог долета. Руски бомбардери Ту-22М3 напали су ракетама Х-22 циљеве од Сумија до Запорожја.

Ваздушна узбуна је објављена у Кијеву, Дњепропетровску, Харкову, Полтавској, Черниговској, Черкаској и Сумској области, као и у делу Запорошке области под контролом Украјине. Такође ваздушна опасност проглашена је у Кировоградској и Николајевској области, као и у делу Херсонске области под контролом Украјине.

Руска противбродска крстарећа ракета Х-22 наводно је погодила локацију на периферији града Кременчука у Полтавској области.

“Забележен је одлазак 2 авиона Ту-22м3 са аеродрома Шајковка, који су лансирали 2 ракете, чија је брзина већа од 4000 километара на сат”, рекао је портпарол Ратног ваздухопловства Јуриј Иgнат

Руски извори тврде да је погођено складиште муниције, али тренутно се не зна шта је заправо циљано, међутим локални извори извештавају о масовном реаговању служби за ванредне ситуације.

Иначе пре тачно годину дана, 27. јуна 2022, противбродска ракета Х-22 коју је лансирао руски бомбардер Ту-22М погодила је тржни центар Амстор у граду Кременчуку. што је резултирало смрћу 20 цивила заједно са повредом најмање 56 других.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *