БЕЛГИЈА, КИПАР, ЕСТОНИЈА И МАЂАРСКА КУПУЈУ ПВО СИСТЕМ МИСТРАЛ 3М! Француски ракетни ветар

Француска, Белгија, Кипар, Естонија и Мађарска потписале су 19. јуна оквирни споразум о сарадњи за заједничку набавку копненог противваздушног система Мистрал 3.

Аранжман којим управља DGA уз подршку МBDA, омогућава партнерским земљама приступ побољшаном процесу набавке који испуњава захтеве оружаних снага. Пратећи кораке првих пет земаља, неколико других држава је такође показало свој снажан интерес за ову сарадњу.

Ерик Берангер, извршни директор МBDА, изјавио је:

„Ова сарадња је велики корак напред у јачању одбрамбених способности Европске уније и њених држава чланица, доприносећи колективној безбедности и суверенитету. Овај споразум ће подстаћи ефикасност и повећати отпорност европске одбрамбене индустријске базе.

Мистрал 3, који је тренутно у служби француске војске и многих других корисника, је ракета противваздушне одбране која има инфрацрвени трагач слике и напредне могућности обраде слике. Са стопом успеха од преко 96% и најбољом поузданошћу од свих постојећих система ПВО кратког домета који се лансирају са земље, он има могућност да гађа циљеве са ниским топлотним сигналом, као што су беспилотне летелице, ракете на турбомлазни погон и брзе јуришне летелице са дугих удаљености.

Ракета Мистрал 3М је ИЦ самонавођена, малог домета по систему – испали и заборави. Брзина ракете износи 930 метара у секунди има велике маневарске карактеристике и може да погађа циљеве који имају велико оптрећење и до 9Г.

Ова ракета има главу за самонавођење са малим ИЦ одразом и отпорна је на
електронско и радио ометање.

Један коментар на “БЕЛГИЈА, КИПАР, ЕСТОНИЈА И МАЂАРСКА КУПУЈУ ПВО СИСТЕМ МИСТРАЛ 3М! Француски ракетни ветар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *