СРПСКИ МИГОВИ 29 ПРАТИЛИ АМЕРИЧКИ АВИО ТАНКЕР KC-135 СА КОЈИМ СУ АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ СТИГЛИ НА ВЕЖБУ! ВИДЕО

Америчка амбасада у Србији на својој Инстаграм страници објавила је један занимљив снимак на коме се види летећи танкер KC-135 “Националне гарде Охаја” са којим су амерички војници стигли у Ниш, а одатле у базу “Југ” где је у току међународна војна вежба “Палтинасти вук”

Летелицу KC-135 “Стратотанкер” сачекали су у среду 19. јуна 2024 борбени авиони МиГ-29СМ+ РВ и ПВО Војске Србије који припадају 101. ловачко авијацијској ескадрили који су пратили америчку летелицу до слетања на аеродром Ниш.

О томе је објављен и снимак испод кога је написано:

“Војници Националне гарде Охаја долетели су својим војним авионом KC-135 како би учествовали у војној вежби “Палтинасти вук”. Добродошлицу су им пружиле њихове колеге из Војске Србије који су пратили својим авионима. Сарадњом постајемо јачи и ближи”, стоји у саопштењу америчке амбасаде..

Лет авиона забележила је и апликација Флајт Радар где се видело да је један од ловац РВ и ПВО МиГ-29 се придружио америчком авиону у околини Крагујевца.

Иначе авио танкер KC-135 су чести гости на аеродромима у Београду и Нишу. По први пут званично су се појавили били на прослави 100. година српског РВ када је организован “Аеромитинг” на аеродром Батајница, када су те летелице учествовале у статичком делу изложбе.

KC-135 “Stratotanker” се сматра најбројнијим и најстаријим летећим авио-танкером, који је настао из путничког авиона Боинг 707 са којим дели доста сличности. овај авион од средине 1950 тих година 20 века представља ослонац америчке пројекције глобалне моћи и главни извор снабдевања америчких борбених авиона у дуготрајним мисијама . Према неким изворима произведено је више од 732 авиона а у оперативној употреби се налази више од 200 авиона. у редовима Националне гарде Савезних држава 222, ау резерви РВ САД 70 Велики број летелица остаће у оперативној употреби до краја 2025. године. Овај авио танкер је дужине. 41,53 м, висине: 12,7 м, распон крила 38,88м. Летелицу покрећу четири турбовентилаторска мотора PW TF-33-PW-102 8.165 кг потиска.

Један коментар на “СРПСКИ МИГОВИ 29 ПРАТИЛИ АМЕРИЧКИ АВИО ТАНКЕР KC-135 СА КОЈИМ СУ АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ СТИГЛИ НА ВЕЖБУ! ВИДЕО

  1. Neshvatljivo je kako mi Srbi zaboravljamo zločine počinjene nad nama i čak postajemo prijatelje sa agresorima. Ma svaka vam čast 👏🏼
    Ono naše “da se nikad ne zaboravi”, izgleda da je zaboravljeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *