УЗБУНА У АМЕРИЦИ, ОБАВЕШТАЈНИ ПОДАЦИ ТВРДЕ: Кина планира на северној обали Кубе да гради објекат за војну обуку!

Кина планира да изгради нови заједнички објекат за војну обуку на северној обали Кубе, објавио је у уторак 20. јуна 2023. , пише The Wall Street Journal, позивајући се на неидентификоване садашње и бивше званичнике Сједињених Држава.

„Високо поверљиви нови“ амерички обавештајни подаци наводно су показали да, иако су разговори између Пекинга и Хаване напредовали, још увек није постигнут формални закључак о потенцијалном споразуму, према изворима.

Неки инсајдери су такође тврдили да би објекат могао трајно да угости кинеске војнике као део “Пројекта 141”, плана кинеске војске који има за циљ да прошири своју логистичку мрежу на глобалном нивоу.

Иако Кина нема трупе стациониране у Латинској Америци, САД имају преко 350.000 војника у својим војним базама на Пацифику, наводи се у извештају.

Током свог последњег путовања у Кину, амерички државни секретар Антони Блинкен рекао је званичницима у Пекингу да је Вашингтон забринут због кинеских „обавештајних активности“ на Куби, открио је јуче Стејт департмент.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *