РУСИ РАКЕТАМА И ДРОНОВИМА КАМИКАЗАМА НАПАЛИ КИЈЕВ, ХАРКОВ, ОДЕСУ, ЛАВОВ, ЗАПОРОЖЈЕ: Украјинци одговорили слањем дронова на Крим!

Жестока ноћ и рано јутро било је над Украјином. Руси су касно у понедељак увече и уторак рано ујутро извели комбиновани ракетно -дроновски напад због чега је борбено деловала украјинка ПВО.

Над Кијевом појавили су се дронови камиказе типа Геран. Украјина тврди да су оборена 32 Герана од укупно 35 колико је лансирано из како се наводи Брјанске области.

На мети напада руских Ваздушно космички снага нашао се и град Лавов на самој украјинско-пољској граници. Стратешки бомбардери сау из зоне Каспијског језера и са бродова у Црном мору лансирали су крстареће ракете Х-101, Х-555, Калибr на већину градова у западној, централној и јужној Украјини.

На удару ракета су били гледајући од југа према западу: Одеса, Николајев, Кировград, Черкаси, поменути Дњепропетровск , Харков, Полтава, Суми, Чернигов, Кијев, Виница и Лавов.

Војне власти Запорожја тврде да је Русија на њих лансирала ракете из ПВО система С-300 5В55.

Стратешка авијација Ваздушно-космичких снага Русије нанела методичне ударе по складиштима у украјинској позадини. Оштећено је неколико складишта и индустријских предузећа у Дњепропетровској области, а запаљена су и складишта у Харкову.

С друге стране Украјинци су као одоговр на напад из правца Одесе лансирали дронове камиказе на Крим

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *