ФРАНЦУСКО -ИТАЛИЈАНСКИ ПВО СИСТЕМ САМП-Т РАСПОРЕЂЕН У УКРАЈИНИ! Макрон објавио и локацију где се налази

Француски председник Емануел Макром објавио је информацију да је француско-италијански ПВО систем САМП-Т средњег домета распоређен у Украјини и да је оперативан.

Распоређивање долази четири месеца пошто је француски председник обећао Кијеву овај ПВО систем, за кога неки аутори наводе и да је европски еквивалент ПВО система Патриот.

Макрон је у присуству италијанске премијерке Ђорђије Мелони рекао да се овај ракетни систем већ налази у околини Кијева и да је оперативан, у заштити кључних објеката инфраструктуре, рекао је шеф француске државе у говору у Паризу о европској ваздушној и противракетној одбрани.

САМП/Т или МАМБА је први европски противракетни систем дугог домета, који би требало да помогне Украјини да се избори са нападима руских беспилотних летелица, пројектила и авиона. С

Са овим системом, његовим радаром и његовим лансерима наоружаним са осам ракета Астер са дометом од око 100 км, „можемо да се супротставимо широком спектру ваздушних претњи: балистичких ракета кратког домета, борбених авиона, хеликоптера, дронова, па чак и салва крстарења. бродови“, рекао је француски војник за АФП у Румунији у децембру.

Кијев већ месецима позива да појача своју ПВО одбрану, посебно након таласа руских напада на његову инфраструктуру користећи иранске беспилотне летелице од 8. октобра 2022.

МАМБА је већ била распоређена у Румунији да заштитистратешки лучки објекат Констанца на Црном мору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *