У НИГЕРУ РУСКА ВОЈСКА БИ МОГЛА ДА НАЂЕ ОРУЖЈЕ КОЈЕ СУ АМЕРИКАНЦИ ОСТАВИЛИ

На територији Нигера, где су стигли руски војни саветници и инструктори, може се наћи америчко оружје. Ову тезу изнела је бивша службеница Централне обавештајне агенције САД (ЦИА) Ребека Кофлер.

Према речима стручњака, америчке власти су направиле својеврсно „изненађење“ за руску војску. На крају крајева, ови други могу пронаћи велике резерве америчког оружја у земљи.

“Свака војна опрема која остане иза себе постаће трофеј за Русију. Ови системи ће бити заробљени, проучавани и омогућиће да се руско оружје опреми средствима која ће смањити ефикасност америчког оружја”, нагласила је она.

Према њеним речима, САД ће тиме пружити још једну услугу руским властима. Иначе, руски војни специјалисти су већ стигли у Нигер. Подсетимо, прошлог лета у овој западноафричкој земљи дошло је до војног удара.

На власт су дошли официри који су били негативно расположени према „колективном Западу” и његовој хегемонистичкој политици на афричком континенту. Нове власти Нигера су се одмах обратиле Русији са предлогом за војну сарадњу, а тај предлог је Москва прихватила. Сада се војно-политичке везе између земаља јачају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *