ЗБОГ ПРИЈАТЕЉСКЕ ВАТРЕ ПОГИНУЛО ПЕТ И РАЊЕНО СЕДАМ ИЗРАЕЛСКИХ ВОЈНИКА У ГАЗИ

У среду се у Џабали догодио инцидент “пријатељске ватре”, у којем су два тенка израелске војске дејствовала на предњи штаб батаљона израелске војске, што је резултирало жртвама.

Два израелска тенка убила су пет израелских војника и ранила још седам у инциденту пријатељске ватре у среду када су дејствовала на предњи штаб батаљона израелске војске у Џабали у северној Гази. Израелска војска је потврдила овај инцидент у четвртак ујутро.

Речено је да су тенкови били под екстремним притиском од десетина ракетних напада у том подручју.

Наређено је да сви отвори на тенковима, укључујући и надстрешницу на врху, буду затворени како би се “избегла било каква рупа или рањивост на РПГ нападе“.

Ово је заузврат ограничило видљивост тенка.

Тенковска јединица 202 је јединица интегрисана у Хареди, а војници су рекли да су видели потенцијалну претњу из штаба батаљона, који је био удаљен само 10-20 метара од њих.

Било је нејасно зашто нису препознали штаб батаљона. Међутим, израелска војска је саопштио да су тенкови заузели раскрсницу у Џабали око 09:00 часова и да је заменик команданта батаљона стигао тек много сати касније.

Сам инцидент догодио се у среду у раним вечерњим сатима.

Израелска војска је у четвртак ујутро објавила имена петоро војника који су погинули у нападу пријатељске ватре у северном појасу Газе дан пре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *