У ДВА ТАЛАСА РАКЕТА И ДРОНОВА, ИЗВЕДЕН РУСКИ НАПАД ПО ОДЕСИ, ХАРКОВУ И ЗАПАДНОЈ УКРАЈИНИ

Оружане снаге Русије поново су извршиле ноћни напад на Украјину. Мете удара били су енергетски и војни објекти. Напад је почео претходне ноћи и завршио се ујутру. По обичају, напад је био комбинован.

У ноћи са суботе на недељу, Оружане снаге Русије извеле су нови напад, који је изведен у два таласа, у првом у суботу увече лансирани су дронови камиказе типа Геран-2. Главна мета били су енергетски објекти у Одеској области. Као резултат рада “Герана”, у Одеси је нестало струје. Како се ујутру сазнало, трафостаница Аџалик је онеспособљена и тамо је избио јак пожар. Погођен је и један од два аутотрансформатора трафостанице Новоодескаја.

Експлозије су се такође догодиле у Харкову у суботу увече, али то нису биле ракете, па чак ни геранијуми. Према речима градских власти, руски ФАБ са УМПК поново су радили на одређеним објектима на периферији Харкова. Нема других детаља.

Други талас се појавио изнад Украјине ујутру, а узбуна за ваздушни напад објављена је у скоро свим регионима око 06:00 часова ујутру. Ваздухопловство Украјине известило је о нападу ракетама које су испалили руски бомбардери Ту-95МС. Отприлике у 05:17 часова пријављене су експлозије у Кијевској области, а противваздушна одбрана је деловала. Међутим, мета пројектила није био Кијев, већ су ишле даље ка западној Украјини.

У овом тренутку знамо за нападе у Ивано-Франковској и Лавовској области. Град Стриј, у чијој области се налазе украјински објекти гасне инфраструктуре, поново је нападнут. Штавише, како извештава локална јавност, била су два напада на Стриј. Још није познато шта је све погођено.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *