СРПСКИ ПИЛОТИ ПРИПРЕМАЈУ СЕ ЗА ВОЈНУ ВЕЖБУ У БУГАРСКОЈ: ПОЧЕЛА ИНТЕНЗИВНА ОБУКА

У ловачкој авијацијској ескадрили 204. ваздухопловне бригаде, која базира на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, у току је интензивна летачка обука на авионима „миг-29“.

Фото: Министарство одбране Србије

Обука се изводи са циљем одржавања тренажа и високог нивоа оспособљености летачког састава за извршавање задатака контроле и заштите ваздушног простора и уједно представља припрему за бојево гађање циљева у ваздушном простору у акваторијуму Црног мора, које припаднике јединице очекује у јуну ове године.

Као део припрема за предстојеће гађање, увежбавају се стандардне оперативне процедуре приликом пресретања непознате летелице, вођење ваздушног боја и дејство по циљевима у ваздушном простору.

Фото: Министарство одбране Србије

Летачке активности се изводе у координацији са официрима за навођење из састава 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења и уз подршку техничког особља, које врши све потребне провере, наоружавање и непосредну припрему авиона за летење и дејство.Прилику да у пракси провере резултате интензивне обуке и потврде висок ниво оспособљености припадници јединице имаће већ следећег месеца на бојевом гађању у Бугарској, када ће ракетним наоружањем дејствовати по циљевима у ваздушном простору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *