ПРОИЗВОДЊА ТЕНКОВА ВТ-4 У ПОГОНИМА У ПАКИСТАНУ

У детаљном ТВ преносу, пакистански медији су представили најсавременији процес производње тенкова ВТ-4 (кинески тенк ВТ-4 или МБТ-3000). Ове врхунске ратне машине се склапају по кинеској лиценци у пакистанској еминентној фабрици тешке индустрије Таксила [Heavy Industry Taxila, HIT].

Наратив који се шири, указује на то да је ова установа посебно дизајнирана за производњу тенкова ВТ-4. Покретање домаће производње, довела је до брзог раста производње тенкова Ал-Калид, Ал-Калид-1 и Т-80УД, што је узроковало до учешћа локалних делова од 70% у производњи тенкова последњих година.

Штавише, запањујућих 95% електричних апарата и контролних система својствених оклопним борбеним возилима је интегрисано у локалне производне процесе, што је значајан одраз самопоуздања произвођача.

Оно што представља значајно откриће, је извештај који потврђује постојање система за управљање ватром тенка Ал-Калид-1, иновације која потиче из Пакистана. До сада је систем био предмет пуких нагађања и спекулација, што је ову званичну потврду учинило развојем вредним пажње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *