САД ЋЕ ПОЉСКОЈ И ХОЛАНДИЈИ ПРОДАТИ ПРОТИВРАДАРСКЕ РАКЕТЕ AGM-88G AARGM-ER, КОЈЕ СУ ПОЗНАТЕ И КАО “УБИЦЕ” С-400

Сједињене Америчке Државе намеравају да Пољској и Холандији продају нове противрадарске ракете дугог домета Northrop Grumman AGM-88G AARGM-ER. О овоме је Пентагон послало одговарајуће обавештење америчком Конгресу.

Реч је о оружју које се назива „убица“ руских система ПВО С-400. Ракете ће бити испоручене у оквиру програма иностране војне продаје (FMS). Продају је већ одобрио Стејт департмент.

Пољској ће бити продато 360 пројектила AARGM-ER у вредности од 1,275 милијарди долара, Холандија ће добити 265 таквих пројектила у вредности од 700 милиона долара, укључујући пакете обуке и техничке подршке.

Домет ракете Northrop Grumman AGM-88G AARGM-ER је 300 километара. Ракета има побољшану бојеву главу, чији се параметри чувају у тајности.

AARGM-ER (Advanced Anti-Radiation Guided Missile – Extended Range) је противрадарска ракета и даљи је развој сличне ракете АГМ-88Е која је већ у употреби у америчкој морнарици, али са двоструко већим дометом и снажнијом бојевом главом. Ракета је позиционирана као један од елемената ударног система конструисаног да пробије вишестепену противваздушну одбрану.

Главни задатак AARGM-ER јесте уништавање „постојећих и перспективних противваздушних ракетних система“, укључујући систем ПВО С-400.

0 коментара на “САД ЋЕ ПОЉСКОЈ И ХОЛАНДИЈИ ПРОДАТИ ПРОТИВРАДАРСКЕ РАКЕТЕ AGM-88G AARGM-ER, КОЈЕ СУ ПОЗНАТЕ И КАО “УБИЦЕ” С-400

  1. А на основу чега су закључили да су те ракете убице с 400? Рекли им ови што вежбају преко компа? Колико се сећам и леопарди и челинџери и абрамси су исто нааааајбоља техника садашњег доба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *