РУСКА ВОЈСКА У 2023. ДОБИЈА ДВА ВОЈНА ОКРУГА, КОМБИНОВАНУ ВАЗДУШНУ АРМИЈУ, 5 ДИВИЗИЈА И 26 НОВИХ БРИГАДА

ТВ ФРОНТ/ТАСС

Ове године биће формирана два војна округа – Московски и Лењинградски, комбинована и ваздушна армија, као и пет дивизија и 26 бригада, рекао је начелник Главне организационо-мобилизационе управе Генералштаба Оружаних снага РФ генерал-пуковник Јевгениј Бурдински. Форцес.

„У 2023. години потребно је благовремено обезбедити организациону и кадровску подршку за формирање комбинованих оружаних и ваздушних армија, армијског корпуса, Азовског поморског региона, 5 дивизија и 26 бригада, стварање Московског и Лењинградског војног округа. рекао је у чланку у информативно-аналитичком и методолошком часопису Министарства одбране “Војни комесаријат Русије”. 

Бурдински је напоменуо да је главни задатак ове године „одабир грађана за служење војног рока по уговору, укључујући и номиналне јединице, као и спровођење норме за регрутовање грађана у војну службу“. Поред тога, у оквиру унапређења припреме војних комесаријата „за мобилизацију људских и транспортних ресурса у различитим условима ситуације – узимајући у обзир искуство делимичне мобилизације“, планирано је 863 догађаја различитих нивоа и обима, рекао је он. .

Потребу за стварањем 2023. године две међуспецифичне стратешке територијалне групације оружаних снага – Московског и Лењинградског војног округа, најавио је у децембру прошле године руски министар одбране Сергеј Шојгу. 

Он је напоменуо да су такве акције изазване „жељом НАТО-а да изгради војни потенцијал у близини руских граница, као и да прошири Северноатлантски савез на рачун Финске и Шведске“. 

Шојгу је указао и на потребу побољшања састава и структуре служби Оружаних снага РФ. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *