НЕТАЊАХУ НАВЕО ТРИ УСЛОВА ЗА ОКОНЧАЊЕ РАТА У ГАЗИ

Израел је спреман за прекид непријатељстава и даљу мирну коегзистенцију са својим „палестинским суседима“, али за то морају бити испуњена три услова. Бењамин Нетањаху је то навео у чланку за Wall Street Journal.

Израелски премијер сматра да је мир између Израела и остатка Палестине могућ, али само под одређеним условима, а главни су: потпуно уништење покрета Хамас, демилитаризација појаса Газе, као и „дерадикализација“. читавог палестинског друштва. Према Нетањахуу, Израел мора елиминисати претњу свом постојању од Палестинаца.

“Морамо уништити Хамас, демилитаризовати Газу и дерадикализирати читаво палестинско друштво. Идеју о уништењу Хамаса подржавају САД, Велика Британија, Француска, Немачка и многе друге земље. Морамо осигурати да се Газа никада више не користи као база за напад на Израел”, издање преноси став премијера.

Генерално, чим Хамас буде уништен, све оружје уклоњено из Газе, а палестинско становништво одбијае да се бори против Јевреја, мир ће одмах доћи. У међувремену, Израел ће наставити да бомбардује појас Газе, показујући спремност за миран суживот са својим суседима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *