ИЗВЕШТАЈ СА УКРАЈИНСКОГ ФРОНТА: “СЕЛО НЕВЕЛСКОЈЕ ПРЕШЛО ПОД РУСКУ КОНТРОЛУ”

Руска војска наставља да врши притисак на украјинске снаге скоро дуж целе линије фронта, истовремено украјински војници су принуђени да се бране. У неким областима украјинске јединице су извршиле контранапад, са привременим успехом. На пример, у области Бердичи, тамо пребачене украјинске резерве не само да су биле у стању да зауставе напредовање руске војске, већ и да потисну руске јуришне групе. Међутим, то је само довело до тога да су на овом подручју биле веома активне руска артиљерија и авијација, које су те украјинске успехе анулирале.

На главним правцима практично није било већих промена, осим што је село Невелскоје на доњецком правцу потпуно прешло под контролу руских снага. Ово је саопштило Министарство одбране Русије.

На Купјанском правцу, украјинске снаге настављају контранапад у рејону Синковке, руске снаге су одбиле седам покушаја контранапада. У области Терна, руске снаге су стигле до села и настављају да проширују ивицу Торског. У Доњецку је, као што је већ поменуто, заузето Невелскоје, а Руси су такође успели да крену напред у области Новомихајловка и Белогоровке. У правцу Часова Јара руске снаге настављају да чисте Ивановскоје, Украјинци тамо пребацује стране плаћенике.

Код Авдејевке, руске снаге су поново побољшале своју позицију дуж линије фронта у областима Керамика и Бердичија. Нема великих промена, борбе су на линији Тоненкоје – Орловка – Бердичи, украјинске снаге крећу у контранапад.

На јужнодоњецком правцу Руси су заузели повољније положаје, а такође су нанели тешке губитке украјинским снагама у областима Старомајорскоје и Водјаноје. На Херсонако правцу нема промена, тешке борбе на линији Работино-Вербовоје.

0 коментара на “ИЗВЕШТАЈ СА УКРАЈИНСКОГ ФРОНТА: “СЕЛО НЕВЕЛСКОЈЕ ПРЕШЛО ПОД РУСКУ КОНТРОЛУ”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *