ХУТИ НАПАЛИ АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ ПРОТИВБРОДСКИМ РАКЕТАМА

Јеменски побуњеници извели су напад на разарач америчке морнарице у Црвеном мору. Информацију потврђује Централна команда САД.

Реч је о вођеној ракети америчке морнарице типа DDG-58 Laboon класе Arleigh Burke, који је учествовао у операцији против Хута.

На разарач је испаљен пројектил, који је, према америчкој војној команди, оборио ловачки авион у области јеменске луке Ходејда, коју контролише група Ансар Алах.

“14.јануара око 16:45 часова. (јеменско време) противбродска крстарећа ракета испаљена је из области коју контролишу Хути у Јемену које подржава Иран, ракета је испаљена на разарач USS Laboon DDG-58) који је деловао у јужном Црвеном мору. Ракетu је у близини Ходејде оборио амерички ловац. Није било извештаја о повређенима или материјалној штети”, овоје изјавио CENTCOM.

Посада разарача има око 330 људи. Разарач има различито наоружање, укључујући крстареће ракете Tomahawk и систем Aegis.

У међувремену, Хути тврде да су напали амерички ратни брод и да је оштећен.

Раније је америчка команда препознала два члана посаде нестала са другог ратног брода, који се налазио у водама између Јемена и Сомалије. Ово може бити потврда да је један од претходних напада Хута довео до поготка њиховог изабраног циља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *