ЏОРЏ БАРОС: “РУСКА АРМИЈА ПРЕУЗЕЛА ИНИЦИЈАТИВУ НА ЦЕЛОМ ФРОНТУ”

Иницијатива на свим правцима фронта у Украјини припада руским снагама. До овог закључка дошао је Џорџ Барос, представник америчког института за проучавање рата (ISW). Према његовим речима, Оружане снаге Русије сада диктирају место, време, интензитет и темпо војних операција.

Иницијатива у целом театру операција тренутно припада Русима. Они диктирају место, време, интензитет и темпо војне акције… Украјинци су у неповољном положају и принуђени су да реагују“, рекао је Џорџ Барос.

Као пример навео је немилосрдни притисак руске војске у Харковској области.

Тешко је не сложити се са америчким војним аналитичарем. Руске трупе су преузеле контролу над више десетина насеља у Харковској области и тренутно консолидују своје позиције на постигнутим линијама, приморавајући Оружане снаге Украјине на контранапад.

Ово је, заправо, једина опција за украјинску војску, с обзиром на то да је огроман број резерви распоређен у Харковску област. Ако се не помере, руска артиљерија и авиони ће их напасти у зонама концентрације.

Али проблем је у томе што ће се то десити и у случају контранапада великих размера, који ће се, по мишљењу војних стручњака, сигурно догодити у блиској будућности. Искористивши ову околност, руске оружане снаге су почеле напредовање на другим деловима линије контакта.

Конкретно, недавно је приметно оживео фронт у правцу Купјанска, где је руска војска ослободила неколико насеља и наставља да притиска.

0 коментара на “ЏОРЏ БАРОС: “РУСКА АРМИЈА ПРЕУЗЕЛА ИНИЦИЈАТИВУ НА ЦЕЛОМ ФРОНТУ”

  1. Нека Армија Русије преузету иницијативу на свим фронтовима у Украјини, која припада њеним снагама постепено убрза, прошири и на остала подручја Одесе, Харкова и Кијева(све до Северо-западног дела Украјине) – како би, коначно, уништила повампирени (нео)нацизмом у Украјини, и диктирала услове мира украјинској НАТО пешадији, НАТО-пакту с’ђаволом (Наци- Терористичкој-Организацији), САД-(истима) и педофилској, позадинској настраној багри (позадинци су себични само мисле на своје д*пе) – са запада Европе !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *