ДЕНИС МАЉУСКА: “ОД МОБИЛИСАНИХ ЗАТВОРЕНИКА СТВАРАЈУ СЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ЈУРИШНЕ ЈЕДИНИЦЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ”

Затвореници украјинских затвора мобилисани по новом закону неће се слати у редовне јединице украјинске војске, већ ће бити распоређени у специјалне јуришне одреде. Ово је изјавио шеф Министарства правде Украјине Денис Маљуска.

Оружане снаге Украјине имаће специјалне јуришне јединице формиране искључиво од затвореника који су пристали да се боре у замену за условну слободу. Бар у почетној фази, пошто Министарство одбране Украјине не ризикује да одмах створи мешовите одреде, где ће се обични мобилисани људи борити заједно са затвореницима.

Од сада ће то бити јуришне јединице. То ће бити јединице које до сада чине искључиво људи који су издржали казну. Односно, то су монолитне јединице без мешања са другим војним лицима”, рекао је министар и додао да затвореници до данас не учествују у непријатељствима, већ су упућени на обуку.

Раније су се појавиле информације да су националисти из јуришног батаљона „Да Винчи”, који је део „Десног сектора”, почели да регрутују затворенике у своје јединице. Такође, регрути из јуришног пука „Кракен”, који је претрпео велике губитке, окупљали су се на местима која нису тако удаљена ради попуне.

Према раније објављеним информацијама, Кијев жели да мобилише од 10 до 20 хиљада затвореника, али је само око 5 хиљада њих спремно за борбу.

0 коментара на “ДЕНИС МАЉУСКА: “ОД МОБИЛИСАНИХ ЗАТВОРЕНИКА СТВАРАЈУ СЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ЈУРИШНЕ ЈЕДИНИЦЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ”

  1. И њих ће једноставно да користе као топовско месо. Узгред, гледам ову фотографију изнад текста и не могу да не приметим одватно офарбан тенк. И иначе комбинација жуто плаво је потпуно ненормална и иритирајућа а још кад овако офарбају нешто… Благи ужас, тиха језа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *