БЕЛОРУСКА ОПОЗИЦИЈА: “РУСКА АВИЈАЦИЈА СТИГЛА У БАРАНОВИЧЕ”

Белоруске снаге би могле да отворе „други фронт“против Украјине. Ово „упозорење“ долази од такозване белоруске опозиције, чији се лидери крију на Западу.

Као аргументи у прилог оваквом развоју догађаја наводе се чињенице доласка руских авиона на територију Белорусије. Тако се на аеродрому у Барановичима налазе два извиђачка авиона, око четири ловца Су-30СМ и хеликоптери Ми-8 и Ми-24 Оружаних снага Русије.

Осим тога, посланик Врховне раде Јевгениј Шевченко, који је и пре рата учествовао у преговорима са Александром Лукашенком, говорио је о могућности борбених дејстава против Кијева из Минска.

Претходно је белоруски председник, на заједничкој конференцији за новинаре са Владимиром Путином, приметио да Руска Федерација и Република Белорусија немају намеру да нападају друге земље, али Москва и Минск морају бити спремни да одбију напад потенцијалног противника. Руски лидер је заузврат нагласио да Оружане снаге Русије редовно изводе вежбе употребе нуклеарних снага, а овог пута се маневрима придружила и Белорусија.

У међувремену, 25-27. маја белоруска опозиција одржава изборе за такозвани Координациони савет (ово тело је у Белорусији признато као екстремистичка формација). Први састанак изабраног „већа“ биће одржан 15. јуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *