БАЗА “ЈУГ”: Овако изгледа колективна обука припадника Војске Србије за учешће у мировној мисији у Либану! ФОТО

На полигону „Боровац“ и у бази „Југ“ у току је завршни део колективне обуке вода за заштиту снага за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Фото Министарство одбране СрбијеOбука представља део вишемесечних припрема које ова јединица из састава Команде за обуку пролази како би била у потпуности оспособљена за реализацију наменских задатака и успешно ангажовање у мисији.

Фото Министарство одбране Србије

Током овог дела припрема, вод ради у условима сличним онима у мисији, а тактички задаци и супозиције које решава су у потпуности прилагођени ситуацијама у којима се јединица може наћи током извршавања задатака у зони операције.

Фото Министарство одбране Србије

 

Програмом су обухваћени садржаји из тактичке и физичке  обуке и теме из међународног хуманитарног права, са тежиштем на реализацији задатака приликом обезбеђења базе. Обука се завршава реализацијом тактичке вежбе, на којој ће у пракси бити проверени обученост и интероперабилност јединице за учешће у мисији.

Фото Министарство одбране СрбијеВојска Србије ангажује вод за заштиту снага у сектору Запад мисије Уједињених нација у Либану од 2014. године у саставу италијанског контингента. Основни задатак јединице је обезбеђење базе у којој су смештене снаге Уједињених нација. Осим овог вода, Војска Србије у Либану ангажује и пешадијску чету, штабне официре и елемент националне подршке, који се налазе у сектору Исток.

Фото Министарство одбране Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *