ОВАКО ИЗГЛЕДА ГАЂАЊЕ ИЗ БОРБЕНОГ ОКЛОПНОГ ВОЗИЛА МИЛОШ И ТОП-ХАУБИЦЕ Б-52 НОРА М-21! ФОТО

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић данас је присуствовао гађањима из вишенаменског оклопног борбеног возила погона 4×4 „Милош“ на полигону Центра за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци“.

Фото Министарство одбране СрбијеГађањима је присуствовала делегација Министарства одбране Мађарске предвођена националним директором за наоружање Мађарске генералом Ласлом Томболом, која борави у Србији у оквиру планираних активности са циљем јачања билатералне војно-техничке сарадње.

Фото Министарство одбране Србије

Министар Вучевић, након што се уверио у прецизност и ватрену моћ вишенаменских борбених оклопних возила “Милош” и обученост посаде, истакао је да Србија чува своју наменску индустрију и да се Војска Србије у доброј мери снабдева из сопствених капацитета. Он је нагласио да је посебно важно што део кључних борбених система, попут возила “Милош”, производимо сами те да ће се наставити са улагањем у домаћу одбрамбену индустрију, као и опремањем јединица Војске Србије најсавременијим борбеним средствима са циљем јачања борбене готовости.

Фото Министарство одбране СрбијеТоком данашњне активности, приказано је гађање из даљински управљиве борбене станице 12,7 мм уграђене на вишенаменском возилу “Милош“ 4×4 на даљини од 500м до 1200м, као и гађање из даљински управљиве борбене станице 20/3 мм КЕРБЕР на новој генерацији вишенаменског возила „Милош“ 4×4 повећеног капацитета са 10 седишта, на даљини од 1200м.

Фото Министарство одбране Србије

Такође, приказано је и гађање посаде из вишенаменског возила „Милош“ 4×4 на блиским растојањима ради симулације борбе у заседи те могућност возила “Милош” у савладавању препрека по савременим светским стандардима.

© Министарство одбране Србије
Фото Министарство одбране СрбијеТоком данашњег дана реализовано је и гађање самоходне топ-хаубице 155мм Б-52 М-21 “нора” на даљинама већим од 20 км, уз употребу домаћег система за управљање ватром.

Фото Министарство одбране Србије

Реализацији гађања присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.

ФОТОГАЛЕРИЈА:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *