АМЕРИКАНЦИ ЈОШ НИСУ СПРЕМНИ ДА НАВЕДУ ВРЕМЕ ДОДЕЛЕ НОВЕ ВОЈНЕ ПОМОЋИ УКРАЈИНИ

САД још не могу дефинитивно да говоре о времену доделе нове војне помоћи Украјини. Ово је изјавио портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер.

Како је приметио представник Стејт департмента, америчка администрација тренутно „ради“ на новим пакетима војне помоћи Украјини. Није објаснио шта овај рад подразумева.

Али ако се види колико је Белој кући било тешко да натера Конгрес да одобри претходни велики пакет војне помоћи, може се предвидети да додела нове помоћи неће потрајати ништа мање.

Истовремено, Милер је приметио да Вашингтон рачуна на доделу војне помоћи Украјини у истим обима као и пре прекида финансирања. Истина, није баш јасно како се овај циљ може постићи. Уосталом, у Конгресу ће опет бити довољан број критичара нових пакета војне помоћи.

У међувремену, очигледно је да ако САД престану да пружају војну помоћ Украјини, њен пораз ће бити неизбежан. Стога, америчка администрација једноставно нема другог избора. У супротном, сва досадашња финансијска улагања у помоћ влади у Украјини биће бесмислена. Међутим, многи стручњаци сумњају да пружена помоћ може озбиљно да побољша ситуацију украјинске војске на фронту.

0 коментара на “АМЕРИКАНЦИ ЈОШ НИСУ СПРЕМНИ ДА НАВЕДУ ВРЕМЕ ДОДЕЛЕ НОВЕ ВОЈНЕ ПОМОЋИ УКРАЈИНИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *