ИЗРАЕЛСКИ ОКЛОП КОЈИ УЛАЗИ У РАФУ ОПРЕМЉЕН ЈЕ ЈЕДИНСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ ОД ДРОНОВА, ФОТО, ВИДЕО

Израелске одбрамбене снаге настављају да објављују снимке својих јединица у Појасу Газе. Тако су се недавно на интернету појавили снимци уласка 162. оклопне дивизије „Ха-Плада“ у палестински град Рафа, који се налази на самом југу енклаве, на египатској граници.

А непосредно пре тога, израелска војска је најавила распоређивање јединица 401. оклопне бригаде у Рафи.

Израелска 162. дивизија је наоружана тенковима Merkava Mk.3 и Мк.4, као и тешким оклопним транспортерима Puma и Namer и булдожерима Caterpillar D9.

Israel Defense Forces /צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

Лако је приметити да су израелска оклопна возила која су ушла у Рафа углавном опремљена јединственом заштитом од дронова. Јединице израелске војске активно користе приближно исте „визире“ против беспилотних летелица које су први пут примећене у зони борбених дејстава у Украјини.

Israel Defense Forces /צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

Надстрешнице против дронова на тенковима Merkava могле су се видети пре шест месеци. Упркос озбиљном степену развоја високе технологије у израелској одбрамбеној индустрији, нису успели да пронађу јефтиније и ефикасније решење за заштиту од дронова од ових примитивних „визира“. Проучивши искуство руске војске на фронту у Украјини, израелска војска је почела да активно примењује ово једноставно средство заштите за своје тенкове и друга оклопна возила.

Испоставља се да су искуство стварања сличних надстрешница у Русији, које је у почетку било исмејано, почеле да усвајају не само украјинске оружане снаге, већ и многе друге армије света. А све је почело у Сирији пре готово десет година.

0 коментара на “ИЗРАЕЛСКИ ОКЛОП КОЈИ УЛАЗИ У РАФУ ОПРЕМЉЕН ЈЕ ЈЕДИНСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ ОД ДРОНОВА, ФОТО, ВИДЕО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *