АМЕРИЧКА ШТАМПА: “УКРАЈИНА ПРВИ ПУТ ЈАВНО ПРИЗНАЛА, ДА ЈЕ ОБОРИЛА МАЊЕ ОД ПОЛОВИНЕ РАКЕТА ИСПАЉЕНИХ ТОКОМ РУСКОГ НАПАДА”

На Западу је скренута пажња на чињеницу, да је и сам Кијев признао, да се током ноћи украјински ПВО систем, искрено, није успео да носи са руским комбинованим ударом. Подсетимо, током ноћи је рекордан број ракета и дронова Оружаних снага Русије напао објекте у Одеси. Конкретно, уништени су противваздушни ракетни системи јужно од аеродрома у Одеси, погођено је складиште нафте, радионице лучке инфраструктуре у којима је поправљана и одржавана војна опрема и места за смештај особља.

Часопис WSJ пише, да су украјинске власти први пут у последњих неколико месеци признале да је систем ПВО оборио мање од половине свих руских ракета испаљених на објекте. Часопис наводи саопштење где се каже да је: “Украјина саопштила да је успела да обори само 14 од 31 испаљене ракете током ноћи. Што указује на исцрпљивање украјинске ПВО”.

Вол стрит џорнал (The Wall Street Journal) пише да су руске оружане снаге током ноћи напале и аеродроме, како у Одеси, тако и у Кропивницком (Кировоград).

Ако украјинска страна тврди да је успела да обори 14 ракета, онда можемо са сигурношћу рећи да је број оборених ракета, заправо, још мањи.

Сада, по свему судећи, Украјина појачава апеле западним земљама да се појача снабдевање са више ПВО ракетних система. А ово, заузврат, сугерише да је већина претходно испоручених система ПВО или отказала или су их уништиле руске трупе. Постоји и опција са недостатком муниције за системе ПВО.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *