126. БРИГАДА ПРОСЛАВИЛА ДАН СЛУЖБЕ ВАЗДУШНОГ ОСМАТРАЊА И ЈАВЉАЊА И НАВОЂЕЊА

У касарни „Бањица“ у Београду данас је одржана војна свечаност поводом обележавања Дана службе ваздушног осматрања и јављања и Дана 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења.

Фото: Војска СрбијеПоводом празника, сумирани су резултати рада у години за нама, уручене награде најистакнутијим појединицима и положени венци на спомен-обележје у касарни, којим ова јединица чува успомену на погинуле у НATO агресији 1999. године.

Фото: Војска Србије

У осврту на постигнуте резултате истакнуто је да је 126. бригада ВОЈИН успешно реализовала све додељене задатке и да је учинила значајан напредак у способностима за контролу ваздушног простора, чиме је дала снажан допринос развоју укупних способности вида Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Фото: Војска Србије

Данашњој свечаности су присуствовали командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, представници јединица Војске Србије, Српске православне цркве, органа локалне самоуправе и институција са којима бригада сарађује.

Фото: Војска СрбијеДан службе ВОЈ и Дан 126. бригаде ВОЈИН обележавају се 18. јуна у знак сећања на дан када је 1915. године српска врховна команда издала наређење да се оформе сталне осматрачке сигналне станице ради означавања правца лета непријатељских авиона, чиме су постављени темељи савремене службе ваздушног осматрања и јављања.

Фото: Војска Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *